dissabte, 23 de maig del 2015

Construmat tanca amb més visitants i «optimisme» pel «creixement» que mostra el sector

Construmat tanca amb més visitants i «optimisme» pel «creixement» que mostra el sector

Més de 54.000 persones han passat enguany pel Saló, en què han destacat els expositors destinats a la rehabilitació i als materials sostenibles

| ND  23/05/2015 a les 16:15h
El Beyond Building Barcelona Construmat tanca portes aquest dissabte amb optimisme. Durant cinc dies, més de 54.000 persones han passat per la Fira de Barcelona, un 15% més que l'edició anterior, cosa que demostra segons l'organització que "tot i que amb moderació, el sector creix". Aquest dissabte el saló ha obert al públic general. La majoria de visitants han vingut per conèixer les últimes novetats per fer reformes a casa. La rehabilitació i els expositors de materials sostenibles han tingut un pes molt destacat en aquest Construmat. També la innovació i el programari lliure aplicats a la construcció amb la 'wikicasa': un projecte d'auto-construcció d'un habitatge amb una impressora 3D.

BBB Construmat ha rebut en aquest 19ena edició, un total de 54.326 visitants, segons l'organització. "Hem estabilitzat el nombre d'expositors, el sector ja no destrueix empreses, les manté", apunta el director del certamen, Jaume Domenech, per destacar que durant els cinc dies de Construmat, "s'han vist 215 projectes d'arreu del món que han permès que es facin més de 300 reunions de negoci amb les empreses expositores". Amb tot, fa un balanç positiu tant per visitants com per l'activitat dels compradors internacionals que s'han citat al recinte de Fira de Barcelona.

Rehabilitació i sostenibilitat

Durant divendres i aquest dissabte, Construmat també ha obert portes al públic general amb una assistència de més de 5.000 persones, segons l'organització. La majoria han vingut per interessar-se per les últimes novetats en materials amb els que fer reformes a casa o per demanar informació sobre subvencions públiques o finançament privat. I és que enguany, en els 11.000 metres quadrats destintats a expositors, han tingut un paper molt destacat les empreses destinades a la rehabilitació, un àmbit que mou el 70% del sector. El director de Construmat també ha destacat la gran representació d'empreses destinades a la construcció sostenible "ja que com a societat tenim un desafiament amb els recursos".

La wikicasa

Els visitants del Construmat han pogut veure també com es construeix una casa de programari lliure. La 'wikicasa' és un projecte inspirat en el model 'wikipedia', que, segons ha explicat el comissari de del Pavelló d'innovació, Tomás Díez, "permet la democratització en l'accés a la tecnologia i a l'habitatge". El projecte de la casa es pot descarregar per internet i cada persona es pot construir el propi habitatge utilitzant impressores 3D i materials innovadors. Se n'ha pogut veure un exemple d'aquest procés, pas a pas, durant el Saló.

La borsa de treball tanca 12 contractes

El Construmat també s'ha tancat amb 12 contractes de feina. Enguany s'ha ofert una borsa de treball per a que totes les empreses participants que tinguessin vacants poguessin presentar les seves ofertes.

La mostra 'Arquitectures Empeltades' de la Biennal d'Arquitectura de Venècia arriba a Barcelona

Dissabte  23.05.2015  06:00

La mostra 'Arquitectures Empeltades' de la Biennal d'Arquitectura de Venècia arriba a Barcelona

Partint de la reforma de la Casa Bofarull, es volen fer evidents els canvis que s'estan produint a l'arquitectura contemporània catalana

VilawebEl Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats de Barcelona acull des de dijous la mostra 'Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture', el projecte que va representar Catalunya als 'Eventi Collaterali' de la Biennal d'Arquitectura de Venècia. La mostra vol fer evidents els canvis que s'estan produint a l'arquitectura contemporània catalana i mostrar exemples de com s’està actualitzant la tradició. La mostra parteix de la reforma de la Casa Bofarull, una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol.
La Casa Bofarull és una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol i va ser reformada entre 1913-1933. Es tracta d’una antiga masia medieval situada a Els Pallaresos, un poble del Tarragonès. El que inicialment havia de ser una reparació de la teulada va desembocar en una reforma íntegra del mas, que està considerat bé cultural d0interès local. La mostra després se centra en altres arquitectures actuals repartides per tot Catalunya que són hereves d’aquest estil.
Entre els setze projectes inclosos a 'Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture' hi ha imatges, vídeos i maquetes d'edificis particulars, escoles, museus, auditoris o espais públics. El Museu Can Framis a Barcelona, la reconversió de l'antic teatre de Ripoll 'La Lira' en espai públic, una torre d’habitatges de protecció oficial a l'Hospitalet de Llobregat, l'IES La Llacuna de Badalona ubicat en una antiga fàbrica o uns apartaments a les golfes de la Pedrera en són alguns exemples.

divendres, 22 de maig del 2015

El Mercat de Santa Caterina va obrir el barri a la ciutat

El Mercat de Santa Caterina va obrir el barri a la ciutat

La remodelació dels mercat fa 10 anys va permetre una transformació urbana i va obrir el barri | El Mercat de Santa Caterina és el mercat cobert més antic de la ciutat

Món Barcelona | 22/05/2015 - 10:16h
La reforma del Mercat de Santa Caterina va obrir el barri a la ciutat - La remodelació dels mercat fa 10 anys va permetre una transformació urbana i va obrir el barri 

Barcelona.(Redacció).-LA VANGUARDIA
 El Mercat de Santa Caterina es va construir entre el 1844 i el 1848 sobre un antic convent del qual va heretar el nom. La història del Mercat de Santa Caterina comença amb l’enderroc d’aquest convent ja que els terrenys van ser cedits a l’Ajuntament per construir-hi un mercat.
Entre el 1997 i el 2005 sota la direcció dels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue  es va reformar de forma integral . Quan es compleixen 10 anys de la remodelació Tagliabue recorda: “Aquest projecte va ser la transformació urbana que he viscut més de prop. El mercat estava absolutament dins un interior. Vam obrir part del barri i alhora vam fer que el barri s’obrís a la ciutat i fos més visible.”
La reforma, doncs, va anar més enllà de la rehabilitació i la conservació del mercat. La seva modernització va ser una aposta clara per la rehabilitació dels entorns. La idea era recuperar el color i la vitalitat de les antigues places.
Una coberta singular que reprodueix el color de les fruites i les verdures
L’element més emblemàtic del projecte és una acolorida coberta de mosaicinspirada en els trencadissos gaudinians, està feta amb 325.000 tessel·les i, segons remarca Benedetta Tagliabue: “Vol reproduir els colors de les parades de fruita i verdura.”
La distribució interior també és singular: els passadissos conformen un original espai irregular que facilita la compra. “Des d’una parada ja pots anar pensant què compraràs a la de més enllà perquè no estan ubicades l’una seguida de l’altre, sinó en forma corba per tenir-ne una visió més àmplia”, explica l’arquitecta.



diumenge, 17 de maig del 2015

Un pont de 83 milions que no porta enlloc

I AIXÍ VA LA MEGALOMANIA...
12/05/2015
Espanya

Un pont de 83 milions que no porta enlloc

Sense títol
El 'Pont Castella-La Manxa'

És el més alt d'Espanya, i el segon d'Europa. Després de quatre anys de la seva inauguració continua inacabat amb una afluència de només 100 vehicles diaris, quan se'n preveien 3.000

Alèxia L. Ferret
El Singular
Quan ja pensàvem que ho havíem vist tot en infraestructures inútils i de costos milionaris, resulta que no. Castella-La Manxa, concretament a la ciutat manxega de Talavera de la Reina, té el pont més alt d’Espanya i el segon d’Europa, però no porta enlloc. Desemboca en una via secundària. Va costar 83 milions d’euros, però la circumval·lació que s’havia construït per millorar el trànsit de la ciutat es va quedar a mitges, i no ha servit de res. “Només falta una mica més d’un quilòmetre per acabar-lo, però després de més de quatre anys encara estem esperant”, reconeix a El Singular José María Domínguez, regidor d’IU a Talavera.

Només 100 vehicles diaris

Després de quatre anys i quatre mesos d’obres, i després de les expectatives posades en aquesta desorbitada infraestructura que travessa el riu Tajo, el balanç és negatiu. “Si passen 100 cotxes diaris, ja seria un rècord", afirma el mateix regidor. "Té menys trànsit que el carrer amb menys moviment de la ciutat”, assegura Domínguez. Res a veure amb el que va anunciar l’anterior director general de Carreteres, Roberto Puente, quan va afirmar, en un inici, que hi passarien 3.000 vehicles diaris.



En total el pont té 740 metres de longitud. Als 33 quilòmetres d'infraestuctura si hi sumen els 152 tirants i els 192 metres d'altura del piló inclinat i d'un mirador panoràmic. Tot això per arribar als 83 milions d'euros invertits en la construcció. El disseny, estructura, característiques i especialment la seva complexa construcció han sortit a la portada de la revista internacional "Bridge, Desing & Engineering" amb el titular "Tall Story", (Un conte d'alçada).

Una altra obra del govern de Barreda

L'obra va ser iniciativa del govern socialista de José María Barreda, el mateix artífex de l’aeroport fantasma de Ciudad Real, que fa més de 4 anys que està en concurs de creditors i va costar 1.000 milions d’euros. “En aquell moment, Talavera de la Reina tenia 90.000 habitants. Era la ciutat amb més atur de Castella-La Manxa. Hi havia necessitats molt més urgents”, lamenta el regidor d’IU.



El PP es renta les mans


El Partit Popular, que aquesta legislatura governa amb majoria absoluta a la ciutat, es renta les mans. Porta els últims quatre anys renegant de l’herència rebuda, però sense fer res aparent per acabar el tram que falta. La portaveu dels populars a Talavera, María Rodríguez, ha assegurat a El Singular que potser el 2016 "ja s’han fet tots els passos perquè es comenci a construir el tram que falta. La conselleria de Foment ja ha aprovat canviar el traçat, i el projecte ja s’ha redactat. Entenem que d’aquí 3 o 4 mesos estarà aprovat. En un any podran començar les obres”. Unes declaracions que contrasten amb el fet que durant quatre anys no hi ha hagut cap moviment concret.

El pont de Talavera mentrestant segueix presidint la localitat, com el més alt d'Espanya.

divendres, 8 de maig del 2015

Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi guanyen el Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura

Arquitectura

Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi guanyen el Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura

El guardó Arquitecte Emergent ha sigut per a l'estudi barceloní Arquitectura-G


Els arquitectes establerts a Barcelona  Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi han guanyat el catorzè Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe, dotat amb 60.000 euros i considerat el més prestigiós del camp de l’arquitectura a Europa. Veiga i Barozzi han rebut el premi per la Filharmònica de Szczecin (Polònia).
La fundació del despatx Barozzi-Veiga es remunta al 2004 i destaca per la vocació internacional dels dos socis fundadors. La Filharmònica de Szczecin està inspirada en l’arquitectura tradicional polonesa i té, alhora, una imatge innovadora. És un dels seus projectes més destacats dels últims anys, durant els quals han treballat més arreu d’Europa que a l’Estat. A Espanya han dissenyat un auditori a Águilas (Múrcia), la Seu del Consell Regulador de la Denominació Ribera del Duero a Roa de Duero (Burgos) i el Museu Nicanor Piñole a Gijón.
Les cinc obres finalistes eren el Museu d'Art de Ravensburg (Alemanya), d’Arno Lederer, Jórunn Ragnarsdóttir i Marc Oei; el Museu Marítim de Dinamarca a Helsingor, de Bjarke Ingels i David Zahle; el Celler Antinori a Bargino-San Casciano Val di Pesa (Itàlia), de Giovanni Polazzi, Laura Andreini, Marco Casamonti i Silvia Fabi (ArcheaAssociati), i el Centre d'Estudiants Saw Swee Hock de la London School of Economics (Regne Unit), de Sheila O’Donnell, John Tuomey i Willie Carey.
El guardó Arquitecte Emergent, per a l'estudi barceloní Arquitectura-G
El guanyador del Premi Arquitecte Emergent ha sigut l'estudi barceloní  Arquitectura-G fundat per Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta. El premi l'han rebut per 'Casa luz', un habitatge unifamiliar a Cilleros (Càceres). El jurat ha valorat "un projecte de gran qualitat realitzat amb un pressupost molt baix i materials molt barats".
 

dijous, 7 de maig del 2015

Las casas más caras de Catalunya

Las casas más caras de Catalunya

El portal Idealista.com ha publicado un ranking con las mejores viviendas, que se encuentran en las provincias de Barcelona y Girona

Economía | 07/05/2015 - 18:32h |LV: 07/05/2015 - 19:16h
Las casas más caras de Catalunya
Un chalet de Tiana se encuentra en el primer lugar del ranking de casas más caras de Catalunya Idealista

TEMAS RELACIONADOS
Barcelona. (Redacción).- Encontrar casa puede llegar a ser un trabajo laborioso y hasta frustrante por la cantidad de ofertas que hay. Pese a esto, hoy en día existen varias páginas web, como Idealista.com, que ayudan en esta labor. En ellos se pueden encontrar viviendas disponibles para todos los bolsillos. En esta ocasión, el portal ha publicado el ranking de las casas más caras de Catalunya. La lista muestra las viviendas ideales para los que se puedan permitir el lujo pero también para los que les guste curiosear.
Las residencias se encuentran en las provincias de Barcelona y Girona y todas superan los 400 metros cuadrados. En el primer lugar de la lista se sitúa un chalet en Tiana con una parcela de 12.000 m2, 9 habitaciones y que se vende por la friolera cifra de 19.800.000 €. En las imágenes de muestra se ve que el terreno cuenta con una piscina, garaje y una casa independiente para los guardas. Una serie de servicios ideales para este tipo de residencias.
En el segundo puesto figura un chalet de Roses, Girona, de 1347 m2, y que vale 15.000.000 €. Una oferta que el anunciante dio de baja ayer por motivos que se desconocen. En tercera posición se encuentra una torre del barrio de la Bonanova de Barcelona de 1772 m2 y 14.000.000 €. La casa cuenta con tres pisos más un torreón y destaca por la elegante vegetación de la fachada y los alrededores de la finca.
En último lugar del ranking se encuentra un chalet en una zona residencial del barrio de Pedralbes de Barcelona. La finca esta situada en un terreno de 2050 m2 y, además de las prestaciones comunes de este tipo de casas, cuenta con las mejores vistas de la capital catalana. La más “barata” de las viviendas cuesta 8.500.000 €, un precio que muy pocos se pueden permitir.
Desde jardines deslumbrantes a piscinas de película, en esta lista aparecen las mejores casas que más de uno sueña con poder adquirir alguna vez.

dimarts, 5 de maig del 2015

11 anys per veure acabada la Sagrada Família


11 anys per veure acabada la Sagrada Família

Està previst que l'any 2026 finalitzi la construcció del Temple Expiatori de la Sagrada Família, 144 anys després de la primera pedra

Món Barcelona | 07/04/2015 - 15:08h-LV
Onze anys per culminar la Sagrada Família - Està previst que l'any 2026 finalitzi la construcció del Temple Expiatori de la Sagrada Família, 144 anys després de la primera pedra
LA VANGUARDIA
Barcelona. (Redacció).-  Fa 133 anys que l’arquitecte Antoni Gaudí va començar a construir el Temple Expiatori de la Sagrada Família, una obra faraònica que està previst que culmini l’any 2026. Actualment, les obres se centren en la construcció de les sis torres centrals: la dedicada a la Mare de Déu, situada a l’absis i que ja s’han construit 60 metres, i les quatre torres dels Evangelistes que arribaran a 135 metres d’altura i envoltaran la torre de Jesús, situada just sobre la Sala de Creuer.
“La creu de quatre braços de dalt de la torre de Jesucrist serà el punt més alt de la Sagrada Família arribant als 172,5 metres. És una mica menys que la muntanya de Montjuïc seguint el desig de Gaudí de no superar la creació de Déu” explica Faulí. No serà però fins el 2020 que es podrà veure un canvi radical en la fisonomia del Temple, tot i que a partir del 2017 es podrà començar a intuir.
L’edifici de la sagristia, la novetat del 2015
Una de les novetats més visibles d’aquest any és la sagristia, una construcció situada a la banda muntanya que ja encara la fase final. És la primera part de la Sagrada Família que dóna directament al carrer, concretament als carrers Provença i Sardenya. “La sagristia és important perquè Gaudí va fer el model original, una guia que seria essencial per construir, en el futur, les torres que ell havia dibuixat als plànols generals” explica Faulí. Aquesta edificació formarà part d’un conjunt més gran format per una altra sagristia, el Baptisteri i la capella del Santíssim i de la Penitència, que se situaran a les altres cantonades. Totes elles quedaran unides per un claustre.
Altres novetats destacades són l’acabament del segon porxo de la porxada de la façana de la Passió, amb 8 columnes fetes a la banda muntanya de les 18 previstes així com la restauració del pinacle de la torre de Sant Tomàs, també a la mateixa façana. I és que les tasques de restauració són i seran contínues per conservar una obra faraònica.

TEMAS RELACIONADOS